•  

Uvjeti prodaje i isporuke

Narudžbe primamo putem web shopa, telefonom 052 662 181 ili na e-mail info@decora.hr, a plaćanje je pouzećem kod primitka pošiljke ili avansno. Molimo uvijek napišite kompletnu adresu i broj mobitela.

Sadnice šaljemo dostavnom službom, ili u iznimnim slučajevima po želji kupca običnom poštom. Dostavna služba donese paket na vašu adresu u roku 24 sata, ponekad traje i 2 dana. Sadnice šaljemo uvijek u prvoj polovici tjedna – ponedeljak, utorak ili srijeda, da bi se izbjeglo ležanje pošiljaka preko vikenda. Isporuke su samo na teritoriju Republike Hrvatske i EU.

Za razmnožavanje nekih biljaka potrebno je duže vrijeme, a i količinski se ne dobije željena (potrebna) količina. Uz to, biljke nisu proizvodi koje se "naštanca" i uskladišti, već nešto živo i ovisno o više nepredvidivih i od nas neovisnih čimbenika. Od većine vrsta koje su u katalogu imamo male količine sadnica i molimo za razumijevanje, ako ne možemo isporučiti cijelu narudžbu. Stoga je poželjno da kupac u narudžbu doda i poneku zamjensku biljku. Mi sami ne šaljemo zamjenske sadnice.

Biljke ne proizvodimo u ljekovite i prehrambene svrhe. Ne smatramo se odgovornim za posljedice nastale konzumacijom istih. Posebno treba pripaziti na djecu da ne stavljaju u usta nikakve dijelove ukrasnih biljaka.

Sve naše sadnice su uzgojene vegetativnim razmnožavanjem od kultiviranih biljaka ili sjemenom od biljaka iz vrtlarskog uzgoja.

Pomno odabrane i pažljivo spakirane biljke iz Vaše narudžbe isporučujemo dostavom, ovisno o vremenskim uvjetima, otprilike od sredine ožujka do sredine svibnja i od sredine rujna do sredine studenog. Pritom izbjegavamo prehladan i prevruć dio godine. Uz svaku sadnicu priložena je etiketa s imenom biljke. Uz to, neke sadnice po potrebi podrežemo ili odstranimo dio zemlje. Na taj način biljke lakše spakujemo i pošiljka je manje težine.

Cijene u katalogu važaće su u trenutku narudžbe.
Sve cijene su maloprodajne i ne uključuju troškove dostave koje snosi kupac.
Ti troškovi ovise o težini pošiljke:

- za pakete do 10 kg iznose 50 kn
- za pakete od 10 do 15 kg iznose 60 kn
- za pakete od 15 do 20 kg iznose 70 kn
- za pakete od 20 do 30 kg iznose 80 kn
Napomena: dostavna služba za otoke koji nisu spojeni mostom s kopnom, na gore navedene cijene dodatno naplaćuje još naknadu od 35 kn.

Pošto priprema pošiljaka oduzima poprilično vremena, molimo cijenjene kupce da uvaže naš uvjet: da naručena vrijednost biljaka ne bude manja od 150,00 kn.

Treba imati u vidu da kod malih narudžbi, iznos dostave može biti veliki u odnosu na vrijednost takve narudžbe.

Najveći broj narudžbi stigne nam u proljeće u relativno kratkom vremenskom periodu. Molimo za razumijevanje zbog mogućeg čekanja na isporuku u ožujku i travnju.